Witam, mała aktualizacja jak to u Mnie wygląda i kilka zdjęć z raportu :-) Samopoczucie ok, chociaż od kilku dni czuje dyskomfort na brzuchu po posiłku. Dwa dni są ok, natomiast w trzeci coś mnie trapi, później znów ok. Pomału elimuje rzeczy, które mogą się temu przyczyniać, poza tym jest wszystko ok. Co da się zauważyć podczas problemów [...]
zjadlem orange--> smak do dupy, rozpuszczalnosc dobra przyswajalnosc w porownaniu z ostrowia duzo lepsza. Dawka wieczorna ostrowii rano ladowala w kiblu tutaj takich sensacji nie ma. Zauwazcie ze wiekszosc drogich bialek nie koniecznie ma 80% i wiecej prcent w skladzie bialka (mowi o zacodnich wynalazkach a nie polskich shitach)... tutaj jest [...]
[...] ogolniki) ze w zwiazku z tym ze wszystkie bialka sa pdoobne najlepiej w jednym posilku laczyc kilka rodzajow i wtedy wlasnie ma to bialko najlepsza (nadal teoretycznie ) przyswajalnosc, jest najlepiej wykorzystywane, mam przez to na mysli. Wiec groch i fasola tez moga byc jak polaczysz je z innymi rodzajami bialka, ale akurat te dwa bajerki [...]
Podsumowanie hasłowe do wcześniejszego artykułu „Glutamina w arsenale sportowca” (podstawowe i najnowsze formy glutaminy i ich zastosowanie w sportach wszelakiego rodzaju) W myśl zasady od szczegółu do ogółu, aby zrozumieć jak glutamina może wspomóc nas w uprawianiu sportu, najpierw musimy poznać mechanizmy jej działania na [...]
Jak już wcześniej wspomniałem - wczoraj przyszła paka od Activlab-u. Firma znowu hojnie obdarowała gratisami: 2 x 20 saszetak iso-active(izotników do końca testu mi na bank nie braknie), ultra energy i czarna bluza na zamek z logiem firmy(ze względu na trochę niepasujący rozmiar posłuży mi jako prezent dla braciszka ). FOTKI i OPISY: Opisy [...]
anield: 1) Istnieje pojęcie jakości białka, które odnosi się do tego, jak dalece peptyd/y zachowały swoja natywną strukturę. Z Twojego pytania wnioskuję, iż chodzi Ci o jakość produktu opartego na koncentracie białek serwatki. WPC to określona frakcja białek serwatki, która izolowana z mleka zgodnie z wszystkimi zasadami sztuki niczym się nie [...]
[...] 10kg miesa albo ponad reszta to woda itd jakby teraz odwrocic to w drugą strone mozna wyciagnąc pewne wnioski. Co nasowa pewne pomysly o nie istote białka tylko procesy zachodzace w organizmie co daje do myslenia, ze lepiej sie zbuduje mase na czyms co zmienia przyswajalnosc i chlonnosc jedzenia do budowy. Z tego wniosek,ze wszystko wysramy.
► Wielkość porcji i wpływ na zdrowie -> jem 4 posiłki. Jak to jest pod kątem dobrego trawienia, absorpcji składników odżywczych, hormonów itd? Lepiej częściej a mniej, rzadziej a więcej, bez znaczenia? Czy posiłek około 800-1000kcal nie jest przesadą? Moje oscylują w takich granicach z wyjątkiem kolacji, około 600g, w której ograniczam tłuszcze do [...]
Koncentraty serwatki mają przyswajalność w skali BV 104, niewiele większą od białka jaja (BV 100). Izolaty serwatki mogą sięgać nawet 159 BV, ale biorąc pod uwagę ich cenę, moim zdaniem nie są warte tych pieniędzy. Czasami wysoką przyswajalność osiągają mieszanki (np. hi-tec 90% ma 125 BV) Firmy z usa (np. Ultimate, Prolab, Optimum i dużo innych) [...]
SUPLE www.fitmax.pl FitMax KRE-ALKALYN™ krealkalyn PATENTOWANA KREATYNA KRE-ALKALYN® NIE KONWERTUJE DO KREATYNINY! 10 X WIĘKSZA PRZYSWAJALNOŚĆ BRAK PROBLEMÓW ŻOŁĄDKOWYCH Produkt zawiera KRE-ALKALYN® – buforowaną kreatynę, która nie konwertuje w organizmie do kreatyniny. Najnowsze badania ukazują, że [...]
RDL - próbowałaś zwolnić? Bo dla mnie to tempo ciągle do zwolnienia jest. I pamiętaj że jak podnosisz pierwszy raz to jak martwy porządnie. A nie na palcach z kucka :) pilnuj żeby ta sztanga nie uciekała. Sam ruch biodra fajnie i głowa poprawiona. Co do makro. Nie wiem tylko dlaczego miałaś pomysł z zwiększeniem tłuszczu w DNT? Uzasadnisz o co [...]
[...] o niespotykanych smakch,bardzo latwo rozpuszczalny,niezawiera weglowodanow ani tluszczy. Produkt drogi ale jesli ktos lubi ciekawe smaki,latwa rozposzczalnosc i lekka przyswajalnosc to jest to bardzo dobre bialko. Dostepne rowniez w wersji calkowicie naturalnej bez sztucznych dodatkow smakowych zawiera tyle samo porcji(36)-cena minimalnie [...]
Natasha Campbell-McBride - C.D. i juz ostatnia czesc – Probiotyki pomagają w infekcjach wirusowych układu pokarmowego, w dziecięcym zapaleniu nerek, biegunkach, zapaleniach okrężnicy, stanach zapalnych jelit wywołanych przez clostridium difficile, w infekcjach h.pylori, e.coli, w chorobie Leśniowskiego-Crohna, w zespole jelita drażliwego, [...]
Ja teraz gotuję jajka tylko do zagotowania wody. Trochę białka się ścina a żółtko jest surowe. Dodaje kakao, miodu, wpc i jest za***isty shake na rano. Ciekawe jaką białko z żółtka ma przyswajalność na surowo. Są badania ?
Jeszcze jedna ciekawostka związana z błonnikiem wysoka podaż może zahamować przyswajalność tłuszczu w 3%, białka w 5%. Zwiększenie błonnika z 18g do 36g to deficyt 100 kcal Ma to pewne zalety, ale chyba nie chcemy by błonnik blokował enzymy odpowiedzialne za trawienie białka... wszystko powinno mieć swoją ilość, dodatkowo są pewne badania [...]
jeszcze jedno ile przyjelas tluszczów czyzby nadal taka mala ilosc? w Twojej diecie praktycznie jest jedno źródlo nienasyconych tłuszczów (jednonienasyconych), uzupelnij tez wielonienasycone orzechami, nasionami, tlustymi rybami.. generalnie zastosuj sie do tego, o czym pisal wyzej Ellis do suplementacji koniecznie włącz omege-3, min. 2g na dzien [...]
Dzisiaj dzień zakupowo-remontowy, dieta praktycznie taka sama jak wczoraj ;) plus kubek barszczu czerwonego :) Co do białek w diecie, to kieruję się tym co znajduję w książkach Kwaśniewskiego, tu skopiuję kawałek artykułu z innego forum "To w żółtku znajdują się najwartościowsze białka, białka złożone (lipoproteidy, metaloproteidy, fosfoproteidy). [...]
odniose sie na poczatek do diety bez miesnej, jesli jest nieprawidlowo skomponowana, efektow nie bedzie a Twoja nie jest skomponowana prawidlowo Ponizej art pisany przeze mnie Dieta bezmięsna – a trening siłowy i kształtowanie sylwetki Coraz większą popularnością cieszą się diety bezmięsne, również wśród osób pragnących kształtować swoją sylwetkę. [...]
Ożywione pokarmy są kluczem do naszego zdrowia i długowieczności. Pozwalają naszemu ustrojowi funkcjonować jak należy. Nasz ustrój ewoluował ponad 4 miliony lat. Przez ww. 3950000 lat jedliśmy tylko surowe, ożywione pokarmy. Zaledwie ostatnio zaczeliśmy jadać przegrzną żywność. Kiedy spojrzymy na inne zwierzęta w naturze, nie spostrzegamy [...]